Valószínűleg ezt a tésztát nem nevezhetem teljes joggal Arrabbiatának, hiszen nem hinném, hogy az eredeti olasz recept Trinidad Moruga Scorpiont vagy fetát is tartalmazott. Egy biztos: ez az étel tökéletes, ha 10 perc alatt kell összedobnod valami istenit (teszteltem, tényleg megvan 10 perc alatt), ami ráadásul csípős is. Következzen a világ egyik legegyszerűbb tésztareceptje!
Hozzávalók 1 személyre:
- 100 gramm durumspagetti
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél doboz hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
- só
- friss bazsalikom
- a kedvenc chiliszószod
- ízlés szerint feta, mozzarella vagy parmezán
Ha tényleg rohanunk, az egész folyamatot kezdjük azzal, hogy egy elektromos vízforralóval forráspontig hevítünk kb. 2 liter vizet - ha ráérősen főzünk, nyugodtan melegíthetjük tűzhelyen is, a lényeg, hogy a felforrt vizet bőven sózzuk. Ha ezt elkezdtük, borítsuk a paradicsomot egy serpenyőbe, öntsünk rá egy löttyintésnyi olívaolajat, sózzuk, és alacsony lángon, időnként kevergetve forraljuk addig, amíg a kívánt állagra sűrűsödik, utolsó lépésként pedig ízesítsük a kedvenc chiliszószunkkal. Ha jól csináltuk, ekkorra már biztosan megfőtt a tészta (kb. 8 perc alatt fő al dentére), ezután már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a spagettit, összeforgatjuk a szósszal és a friss bazsalikommal, és vagy magában, vagy sajttal megszórva szépen, nyugodtan elfogyasztjuk. Több éves tapasztalattal állíthatom, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legjobb tésztaétele, és mivel az olasz konyha nem a bonyolultságáról híres, nyugodtan elhagyhatjuk a lilahagymát, a cukrot, és az összes többi felesleges hozzávalót. Fő az egyszerűség!