Capsaicin Junkie

Csípős paradicsomos spagetti, az igazi comfort food

2017. május 09. - Capsaicin Junkie

Valószínűleg ezt a tésztát nem nevezhetem teljes joggal Arrabbiatának, hiszen nem hinném, hogy az eredeti olasz recept Trinidad Moruga Scorpiont vagy fetát is tartalmazott. Egy biztos: ez az étel tökéletes, ha 10 perc alatt kell összedobnod valami istenit (teszteltem, tényleg megvan 10 perc alatt), ami ráadásul csípős is. Következzen a világ egyik legegyszerűbb tésztareceptje!

spagetti.jpg

Hozzávalók 1 személyre:

  • 100 gramm durumspagetti
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél doboz hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • friss bazsalikom
  • a kedvenc chiliszószod
  • ízlés szerint feta, mozzarella vagy parmezán

Ha tényleg rohanunk, az egész folyamatot kezdjük azzal, hogy egy elektromos vízforralóval forráspontig hevítünk kb. 2 liter vizet - ha ráérősen főzünk, nyugodtan melegíthetjük tűzhelyen is, a lényeg, hogy a felforrt vizet bőven sózzuk. Ha ezt elkezdtük, borítsuk a paradicsomot egy serpenyőbe, öntsünk rá egy löttyintésnyi olívaolajat, sózzuk, és alacsony lángon, időnként kevergetve forraljuk addig, amíg a kívánt állagra sűrűsödik, utolsó lépésként pedig ízesítsük a kedvenc chiliszószunkkal. Ha jól csináltuk, ekkorra már biztosan megfőtt a tészta (kb. 8 perc alatt fő al dentére), ezután már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a spagettit, összeforgatjuk a szósszal és a friss bazsalikommal, és vagy magában, vagy sajttal megszórva szépen, nyugodtan elfogyasztjuk. Több éves tapasztalattal állíthatom, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legjobb tésztaétele, és mivel az olasz konyha nem a bonyolultságáról híres, nyugodtan elhagyhatjuk a lilahagymát, a cukrot, és az összes többi felesleges hozzávalót. Fő az egyszerűség!

A bejegyzés trackback címe:

https://capsaicinjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8713579651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása