Sokáig vitatkozhatunk azon, hogy vajon a chiliszószok és a chilivelők között van-e lényegi különbség. A chilivelőket passzírozás vagy préselés útján állítják elő, így valóságos esszenciának számítanak, nem tartalmaznak sem sót, sem ecetet, sem egyéb összetevőt. A Habanero bár nem az elsöprő erejéről híres, mégis az egyik kedvenc chilifajtám, így a fogyasztása részemről már-már endorfintúltengéssel jár.
Be kell vallanom, hogy a 40 ml-s, "befőttesüveges" kiszerelést nagyon szeretem, ugyanis pont belefér egy teáskanál, így egyszerűen tudom adagolni - vagy éppen locsolgatni - a kedvenc ételeimre. A Fuego terméke nem csak ebben szuper, a termék arculata, címkéje, logója is nagyon szimpatikus, és persze a márka mögött álló termelők is. A chilivelő szerintem egy nagyon izgalmas műfaj, mert a termékekben kizárólag a chili íze is ereje érezhető, ami bizonyos ételekben kifejezetten pozitívum, sőt, mivel nem tartalmaznak hozzáadott sót, akár őrölt chili helyett is használhatjuk például sütikbe, fagyikba, vagy olyan fogásokba, ahol a plusz ízek zavaróak lennének.
Mivel speciális eljárással készül, várható volt, hogy a termék állaga tökéletes lesz - ez így is van, a Fuego Habanero velője egy könnyen adagolható, homogén, magoktól és héjdaraboktól mentes termék, amit élvezet használni. Mivel az ereje a középmezőnyben helyezkedik el, kezdők is bátran választhatják, de a haladó chilifogyasztók sem fognak csalódni benne. A termék illata és íze valószínűleg senkinek nem okoz majd nagy meglepetést: a Habanero az egyik legkellemesebb, leggyümölcsösebb állagú chilifajta, és bár a piros verziója kevésbé karakteres, mint a sárga, biztos vagyok benne, hogy ettől is beindul majd a nyáltermelésetek. Nézzük a számokat: csípősségben a Fuego terméke erős négyes a tízes skálán, az ára pedig 1290 Ft, ha viszonteladótól vásárolod. Nagyravágyók számára jó hír, hogy a termék 100 ml-s, hagyományos üveges kiszerelésben is kapható 1990 Ft-os áron, így akármelyiket választod, jól fogsz járni!
Köszönjük a termékfelajánlást a Fuego csapatának!