Töredelmesen bevallom, talán egy terméktesztünket sem előzte meg annyi hezitálás mint a Chilivilág Olmék szószát. Ennek két fő oka van: a keleti konyha mindkettőnktől olyan távol áll, mint a Szaturnusz, Regi ráadásul szójaallergiával is küzd, így a kóstolás rám maradt, és mint látjátok, nem igazán kapkodtam el a dolgot. Ez főleg annak köszönhető, hogy nem akartam szimplán a "szójadiszkrimináció" miatt gyenge pontszámot adni, így miután a szósz végre lekerült a polcról, több kört is futottam vele, hogy a körülményekhez képest azért valamennyire objektív maradhassak.
Első körben szögezzük le, hogy a chilis szójaszósz kategória sokkal inkább megállja a helyét, mivel az ízvilágot szinte kizárólag ez uralja. A jalapeno érdekes választás egy ilyen erős karakterű szószhoz, a paprika ízéből emiatt én sajnos szinte semmit nem éreztem, ellenben nagyon kellemes csípősséget ad az Olméknak, pedig épp az ellenkezőjére számítottam. Keservesebb hóvégi napjainkon gyakran előkerül a szekrény hátsó fertályából pár instant ramen, így gondoltam megpróbálom egy kicsit felütni a bolti ízeket, és itt meglepően jól vizsgázott a szósz. Nyugodtan locsolhatjuk remegő kézzel, kis mennyiségben könnyen el tud veszni egy komolyabb adag ételben, de ha sikerül eltalálnunk az arányokat, teljesen működőképes - akár még nekem is.
A csomagolásra, illetve az állagra szokás szerint semmi panaszunk nem lehet, a szósz színe is nagyon szép, és ebben a kategóriában én a csípősséget is ideálisnak találtam, de továbbra is fájlalom, hogy a jalapeno íze egyáltalán nem jön át. Szója-szektásoknak kötelező, kísérletezőknek erősen ajánlott kategória!
A termékfelajánlást köszönjük a Chilivilág csapatának!