A poszt címéből valószínűleg már kitaláltátok, hogy a Gabko klasszikus piros szósza volt az első termelői chiliszósz, amit valaha kóstoltam. Mivel előtte főleg friss paprikákkal és gyengébb bolti szószokkal kísérleteztem, mondanom sem kell, mekkora volt a váltás - azt hiszem, ezen a ponton váltott át az érdeklődés függőségbe.
Nagy Gábor, azaz Gabko az első magyar chilitermelők közt volt, piros szósza pedig bizonyára hozzájárult ahhoz a chiliőrülethez, amit az utóbbi 1-2 évben tapasztalunk - na nem mintha bánnánk. Az émelyítően sós, ecetes, enyhén csípős szószok után szinte megváltás volt egy ízes, valóban csípős szószt a kezembe venni, így nem csoda, ha az évek során az egyik kedvencemmé vált.
Mivel ez volt az első termékteszt, a végén kicsit beszéljünk arról, hogy mi alapján tesztelünk mi: természetesen ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma ízlés sem. Éppen ezért a terméktesztjeink nem lehetnek teljesen objektívak, hiszen elképzelhető, hogy ami nekünk enyhén csípős, az másoknak kibírhatatlanul erős, és fordítva. Az, hogy nekünk mennyire tetszik a fűszerezés, a kiszerelés, a terméknév, a weboldal, vagy bármi más, kizárólag a saját ízlésünket tükrözi, az objektívebb értékelés miatt azonban minden terméket ketten pontozunk, így nem csak egy, hanem rögtön két véleményt is láthattok - reméljük, ez segíteni fog titeket abban, hogy megismerjétek és megszeressétek a chilis termékeket. Mivel mindketten elég jól bírjuk a csípőset, kezdőknek azokat a szószokat ajánljuk, melyek a csípősségi skálán 2-4 pontot kaptak, a 10 ponttól viszont még a gyakorlottak is óvakodjanak!