A Danka chilitől korábban csak friss paprikát vásároltunk, így nagyon vártuk, hogy a szószaikat is kipróbálhassuk. Elsőként a Devil Kid Brown nevű szószt szemeltük ki, mely az egyik legkülönlegesebb ízvilágú chilis termék, amit valaha kóstoltunk. Nézzük a részleteket!
Amikor kézhez kaptuk a szószokat, nem is volt kérdés, hogy a barnával kezdjük: ez a termék már üvegen keresztül is nagyon különlegesnek tűnik - és ha már az üvegnél tartunk, a Danka termékcsalád szószai kisebb, 50 ml-s üvegben vásárolhatók meg, így azoknak is megfelel, akik alapvetően nem esznek napi szinten chiliszószt. A műanyag kupakos megoldás nagyon praktikus, a termék származási helye pedig biztosan nem fogja elkerülni a figyelmünket, mert több helyen is fel van tüntetve a címkén. A szósz ízben és illatban rendkívül izgalmas: a barna chilik aromája mindig eltér a megszokottól, így egy édeskés, gazdagon gyümölcsös, balzsamecetes illat csapott meg a szósz kibontásakor. A termék ízben is hozza ezeket a jegyeket, az ereje pedig szerencsére nem vágja annyira földhöz az embert, hogy ne lehessen alaposan kiélvezni - persze azért kezdők vigyázzanak vele, mert 5-10 másodperc múlva megérkezik a fajtákra jellemző erő. A tartósítószer-allergiásoknak jó hír, hogy a szósz kizárólag természetes módszerekkel lett tartósítva, persze a melegebb hónapokban mint mindent, ezt is érdemes hűtőben tárolni.
A terméket a Danka Chili csapata biztosította számunkra, ez azonban nem befolyásolja a véleményünket!