Be kell vallanom, egészen eddig nem hallottam a Chocolate Bhutlah nevű chilifajtáról, pedig ahogy látom, egyes vélemények szerint az ereje a Carolina Reaperével vetekszik. A Karchili termékeiről eddig csupa-csupa jót írtunk, kíváncsiak voltunk, hogy mit nyújt ez a letisztult, meseszép csokiszínű szósz.
Igen, tudom, a kép nem lett túl esztétikus, be kell vallanom, annyira rákattantam, hogy már az üveg alján tartottam, amikor eszembe jutott, hogy nem ártana egy fotó. Ez persze betudható ajánlólevélnek is, ugyanis ez a termék tényleg van olyan jó, hogy megfeledkezz közben minden másról. A termék külsőre olyan, mint bármelyik Karchili szósz: az üveg esztétikus, a címke profi, bár az összetevőlistát továbbra is hiányoltam róla. Felbontás után rögtön megcsapja az orrunkat a chili jellegzetes illata, és jó hír, hogy az ízébe sem zavar bele túlságosan az ecet és a só. Ahogy említettem, ez a fajta újdonságként ért, így magam is meglepődtem, hogy mennyire kellemes: a fajta jellegzetes íze egyértelműen megjelenik a szószban, az ereje pedig üt, ahogy kell - a 9 pontot csont nélkül megkapja a tízes csípősségi skálán. Jól látjátok, a termelő Reaper szószának ugyanezen a skálán 8,5 pontot adtunk, így talán mégis van valami alapja a fajtával kapcsolatos felvetéseknek.
A Karchili termékeinél sokszor megjelent az állagokkal kapcsolatos negatívum: sajnos ez az apró baki ennél a szósznál is jelen van, túl sűrű, túl darabos a szósz, ami különösen érzékeny pont egy ilyen extra csípős szósz esetében - simán előfordulhat, hogy véletlenül a cseppnek szánt adag ötszörösét nyerjük ki az üvegből. Bár nem tudom, hogy az idei szezonban változnak-e az árak, az általunk kipróbált üveg 3000 Ft-ért volt megvásárolható, ami ár-érték arányban szuper, bármikor újra megvenném. A Karchili viszonylag új név a chilipalettán, de engem már sokszorosan meggyőztek, ezt a terméket is imádtuk, nézzük is az összpontszámot!
Köszönjük a termékfelajánlást a Karchili csapatának!