Capsaicin Junkie

Jalapeno szószok párharca: Gabko Chili vs. Pokoli Konyha

2017. február 13. - Capsaicin Junkie

Kevés nagyobb öröm van számunkra annál, mint amikor a termelők bizalmat szavaznak nekünk, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy kipróbáljunk néhány új szószt. Különösen izgalmas, amikor több termelőtől kapunk hasonló szószokat, ilyenkor ugyanis az egyes termékeket egymáshoz viszonyítva is kipróbálhatjuk. A mai tesztben két jalapeno alapú szószt veszünk górcső alá: a Gabko tequilás jalapeno szósza éppen a napokban lett világbajnok, a Pokoli Konyha terméke pedig még számunkra is újdonság volt, így nagyon vártuk, hogy megkóstolhassuk.

Bár egy chiliszósz esetében az ízvilágnál nincs fontosabb, sokat nyom a latban a termék megjelenése is, ezen a téren pedig a jalapeno szószok nem panaszkodhatnak: friss, zöld színükkel azonnal meghozzák az ember étvágyát. Két tesztalanyunk színben szinte teljesen azonos, a beltartalom azonban okoz meglepetéseket, hiszen két merőben más ízvilágú termékről van szó. Ha megnézzük az összetevők listáját, láthatjuk, hogy a jalapeno mellett mindkét szószban helyet kaptak a fűszerek, azonban míg a Pokoli Konyha terméke cukrot is tartalmaz, a Gabko-ban az ecet és a lime garantálja a savasságot.Állagban nagyok az eltérések: a Gabko szósza darabosabb, a Pokoli Konyha terméke pedig homogén, viszont szerencsére mindkét szósz egyszerűen adagolható. Kiszerelésben szintén nagy különbségek vannak, hiszen míg a friss világbajnok a hagyományos 100 ml-s üvegben került a polcokra, a Pokoli Konyha terméke a szokásosnál nagyobb, 200 ml-s flakonokban kapható - meg kell jegyeznem, hogy ez számomra nagyon szimpatikus, hiszen 100 ml szósz nálunk többnyire csak néhány napig tart.

Miután alaposan szemügyre vettem a termékek állagát, kezdődhetett a kóstolás: a Gabko termékében egyértelműen a savas íz dominál, a Pokoli Konyha szósza pedig az édes-fűszeres kategóriát képviseli. Be kell vallanom, hogy az én ízlésemnek ezek az ízek már túl intenzívek, a tökéletes jalapeno szósz számomra valahol a két termék közt van - ha összegyúrnánk a Gabko izgalmas savasságát a Pokoli Konyha édességével és selymesen sima állagával, egy brutálisan jó szószt kapnánk. A termékek persze így is jók, jellegükből adódóan főleg egyszerű, mexikói fogásokhoz ajánlanám őket - visszafogott erejük miatt pedig kezdők is próbálkozhatnak velük. Bár a poszt végén szerettem volna győztest hirdetni, a verseny ebben az esetben olyan szoros volt, hogy az eredmény egyértelmű döntetlen: mindkét szósznak másban rejlik az erőssége, így mindkét terméket ugyanolyan szívesen fogom használni.

A termékeket a Gabko Chili és a Pokoli Konyha biztosította számunkra, ez azonban nem befolyásolja a véleményünket!

A bejegyzés trackback címe:

https://capsaicinjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3513579603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása